Ak zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, zverejní sa znova? Zistite to hneď

Zaujíma vás, že ak zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, znova sa uverejní alebo sa uloží ako koncept? Tu je všetko, čo potrebujete vedieť.

Možnosť archivácie na Instagrame môže byť jednou z najlepších funkcií. Váš profil môže vyzerať pekne a koordinovane bez toho, aby ste sa natrvalo zbavili starých spomienok z Instagramu. Možno budete váhať, či túto funkciu použiť, ak o nej veľa neviete. Ak napríklad zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, znova sa uverejní?

Ak zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, zverejní sa znova?

Keď zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, objaví sa na svojom správnom mieste v mriežke vášho profilu v deň, kedy ste ho uverejnili. Instagram nezverejňuje príspevok do informačného kanála vášho sledovateľa, ani sa príspevok nedostane do hornej časti vášho profilu.

Čo znamená archivácia príspevku na Instagrame?

Archivácia príspevku na Instagrame znamená úschovu uverejniť na svojom Instagrame účtu bez toho, aby ste si ho ponechali na verejné zobrazenie vo svojom profile.

V podstate odfotíte z krbovej rímsy a umiestnite ju do pivnice vášho domu. Možno ste tam mali tri rodinné obrázky a jeden obrázok prírody a zeleň vám pripadala ako zvláštna.

Čítať:  5+ lukratívnych možností pre vás v roku 2024

Hostia si možno spomenú, že obrázok už videli, ale nebudú sa vás pýtať, kam sa podel. Mohli by predpokladať, že ste ho vyhodili alebo ste ho uložili na bezpečné miesto, ďaleko od zvedavých očí.

Neskôr, keď bude obraz vhodnejší na dekoráciu interiéru domu, môžete ho umiestniť späť na krbovú rímsu.

Takže archivujete príspevok a vaši sledovatelia ho už neuvidia v mriežke vášho profilu. Ani to neuvidíte. Je tu sekcia archívu, do ktorej ste zasvätení, kde si môžete pozrieť archivované príspevky.

Archivovaný príspevok si vždy zachová lajky a komentáre. Keď zrušíte archiváciu príspevku, príspevok sa opäť zobrazí v mriežke profilu.

Povedzme, že ste video, kotúč alebo obrázok zverejnili 9. januára. Po ňom ste zverejnili pár obrázkov. Keď príspevok archivujete, ľudia pri prezeraní vášho profilu nenájdu obrázok z 9. januára. V ten istý deň uvidia ďalšie príspevky alebo obrázky z 8. a 10. januára, ale nie ten konkrétny.

Keď príspevok archivujete, obrázok sa vráti na svoje miesto, medzi obrázky z 8. a 10. januára.

Vaši sledovatelia budú môcť vidieť príspevok, ak otvoria váš profil a posunú sa nadol. Nedostanú však na to žiadne upozornenie ani neuvidia príspevok ako nový na svojom kanáli Instagram.

Označenia Páči sa mi a komentáre budú viditeľné aj pre vašich sledovateľov, keď otvoria nedávno odobratý príspevok.

Ak teda zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, znova sa uverejní? Rozhodne nie. Tajomstvo zostáva medzi vami a vašimi vernými sledovateľmi, ktorí z času na čas skontrolujú váš profil a všimnú si zmeny.

Čítať:  Prečo nevidím zobrazenia profilu na TikTok

Ako archivovať príspevok na Instagrame?

Archivácia príspevku na Instagrame zahŕňa dva jednoduché kroky.

  • Spustite svoj účet na Instagrame.
  • Klepnite na ikona profilu v pravom dolnom rohu obrazovky.
  • Posuňte zobrazenie nadol na príspevok, ktorý chcete archivovať.
  • Klepnite na tri bodky v stĺpci v pravej hornej časti stránky.
  • Vyberte Archív medzi možnosťami.
  • Môžete tiež archivovať viacero príspevkov naraz.
  • Otvorte si Instagram.
  • Klepnite na ikona profilu na spodku.
  • Klepnite na ikonu tri riadky v pravom hornom rohu vášho profilu.
  • Z možností klepnite na Vaše činnosť.
  • Vyberte Fotografie a videáčo bude druhá možnosť.
  • Odtiaľ klepnite na Príspevky.
  • Uvidíte prehľad všetkých vašich doterajších príspevkov viditeľných v profile.
  • V pravej hornej časti stránky si to všimnete Vyberte. Klepnite naň.
  • Klepnite na ikonu kruh pre príspevky, ktoré chcete archivovať.
  • Po dokončení klepnite na Archív v spodnej časti stránky.
  • Instagram vás o to požiada potvrdiť.
  • Klepnite Archív znova na potvrdenie.

Ako zrušiť archiváciu príspevku?

Archivácia príspevku je ešte jednoduchší proces ako archivácia.

  • Spustite svoj Instagram.
  • Klepnite na ikonu profilový obrázok v rohu stránky.
  • Klepnite na ikonu tri dlhé radyčo predstavuje možnosti v pravom hornom rohu vášho profilu.
  • V možnostiach klepnite na Archív.
  • V hornej časti uvidíte Archív príspevkov. Ak Archív príspevkov nie je predvolenou možnosťou, uvidíte Live Archive alebo Stories Archive.
  • Klepnite na ikonu Archív chcete skontrolovať.
  • Prejdite cez príspevky.
  • Nájdite príspevok, ktorý chcete zrušiť archiváciu a klepnite naň.
  • Vyberte tri riadky v hornej časti obrázka v pravom hornom rohu.
Čítať:  Ako zdieľať videá TikTok na Instagrame (bez vodoznaku)
  • Z možností vyberte Zobraziť na profilu.
  • Ak sa chcete príspevku úplne zbaviť a neponechať ho archivovaný, klepnite namiesto toho na Odstrániť.

Ako archivovať príbehy Instagramu?

Na rozdiel od príspevkov nemusíte príbehy Instagramu archivovať samostatne.

Vždy, keď príspevok na Instagrame prežije svoju 24-hodinovú životnosť, automaticky sa odošle do archívu príbehov.

Môžete prejsť do archívu a namiesto toho pridať starý príbeh do svojho výberu.

Ak chcete do Zvýraznenia pridať príbeh:

  • Otvor tvoj Instagram.
  • Vyberte ikona profilu na spodku.
  • Klepnite na ikonu tri riadky v stĺpci v pravej hornej časti stránky.
  • Klepnite Archív.
  • Tentoraz zmeňte archív príspevkov na Archív príbehov klepnutím na šípku nadol.
  • Nájdite príbeh, ktorý chcete pridať Zlatý klinec.
  • Klepnite na Príbeh.
  • Vyberte si Zlatý klinecčo bude stredná možnosť v spodnej časti obrazovky.
  • Príbeh môžete pridať do už existujúcich najdôležitejších bodov alebo môžete pridať nový.
  • Stačí klepnúť na existujúce zvýraznenia a pridať k nim príbeh.
  • Alebo klepnite na znamienko plus na konci zvýraznenia.
  • Instagram vás požiada o pomenovanie nového zvýraznenia.
  • Pomenujte to a potom pridajte.
  • Príbeh, ktorý ste pridali do Highlight, bude prvým pre nový Highlight.

Ak zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, zverejní sa znova? často kladené otázky

Ako dlho trvá archív Instagramu?

Archív Instagramu je navždy. Ak archivujete príspevok, príbeh alebo naživo a nikdy ich nezrušíte z archívu, zostane vo vašej archívnej sekcii. Neexistuje žiadna časová os. Nemusíte sa báť, že raz zmizne.

Čítať:  Zistite, či je váš web pripravený na SEO

Zverejní ho úprava príspevku na Instagrame?

Keď obrázok alebo video uverejníte na Instagrame, nemôžete ho upraviť. Upraviť môžete iba popis, umiestnenie, štítok partnerstva, alternatívny text a označené osoby. Žiadna z týchto akcií nespôsobí opätovné uverejnenie príspevku na Instagrame.

Nič nespôsobuje opätovné uverejnenie príspevku na Instagrame, pokiaľ príspevok neodstránite a nezverejníte ho späť sami. Príspevok môžete znova uverejniť bez odstránenia predchádzajúceho príspevku.

Prečo nevidím lajky na Instagrame?

Instagram spustil aktualizáciu s možnosťou skryť lajky. Ak sa vám na Instagrame nezobrazujú lajky ostatných, je to preto, že máte zapnutú možnosť skryť lajky. Ak nevidíte označenia Páči sa mi na konkrétnych účtoch, je to preto, že tieto účty sa rozhodli skryť svoje označenia Páči sa mi.

Zabaliť sa

Ako sme dospeli k záveru, odpoveď na otázku, ak zrušíte archiváciu príspevku na Instagrame, znova ho uverejníte, je nie. V skutočnosti neexistuje žiadna funkcia Instagramu, ktorá by mohla spôsobiť opätovné uverejnenie príspevku na informačnom kanáli vašich sledovateľov. Uložte na opätovné uverejnenie obrázka alebo videa sami alebo pomocou aplikácie na opätovné odoslanie obrázka znova odovzdajte.

Dajte nám vedieť, či sa vám príspevok páčil. Len tak sa môžeme zlepšiť.

Nové Publikácie:

ODPORÚČANIE