Ako vypnúť naposledy videné v WhatsApp

Funkcia Last Seen je užitočná, aby ste svojim priateľom a kontaktom dali vedieť, kedy ste boli v aplikácii naposledy aktívni. Ale čo ak chcete, aby boli tieto informácie skryté? Niekedy je výhodné, aby vaše kontakty nevedeli, že sa vyhýbate ich chatom. Alebo možno chcete rýchlo skontrolovať WhatsApp v práci, ale nechcete sa obávať, že to vyzerá, že sa flákate.

Ako vypnúť naposledy videné v WhatsApp

Našťastie vypnutie funkcie Last Seen je možné a netrvá dlho. Tento článok vám povie, ako to dosiahnuť na rôznych zariadeniach.

Vypnite možnosť Naposledy videný na iPhone

Nastavenie na iPhone sa jednoducho zapína a vypína.

  1. Otvorte „Nastavenia“ v WhatsApp.
  2. Prejdite na „Ochrana osobných údajov“.
  3. klepnite na „Naposledy videné“.
  4. Vyberte „Nikto“.

Je to také jednoduché. Vaše sledovanie naposledy videných bude vypnuté, kým ho znova nezapnete.

Vypnite možnosť Naposledy videné na zariadení so systémom Android

Proces pre Android je podobný ako pre iPhone a rovnako jednoduchý.

  1. Otvorte WhatsApp a klepnite na „Menu“ (ikona s tromi bodkami).
  2. Vyberte „Nastavenia“.
  3. Vyberte „Súkromie“ a potom „Naposledy videné“.
  4. Nastavte ho na „Nikto“.
Čítať:  Ako odstrániť Discord DM z počítača alebo mobilného zariadenia

Rovnako ako v prípade zariadenia Apple, táto funkcia vypne funkciu Naposledy videná na vašom Androide, kým ju znova nepovolíte.

Vypnite možnosť Naposledy videný pre ostatné zariadenia prostredníctvom nastavení WhatsApp

Bez ohľadu na vaše zariadenie môžete vždy prejsť cez nastavenia WhatsApp a vypnúť Naposledy videné. To je obzvlášť užitočné, ak používate WhatsApp na stolnom počítači.

  1. Otvorte WhatsApp a otvorte ponuku „Nastavenia“.
  2. Vyberte „Ochrana osobných údajov“.
  3. Posuňte zobrazenie nadol na možnosti „Naposledy videné a online“.
  4. V ponuke „Kto môže vidieť, ako som bol naposledy videný“ si môžete vybrať rôzne možnosti na prispôsobenie toho, kto môže vidieť váš stav Naposledy videný.

Môžete si tiež všimnúť dostupnú možnosť ovládať, kto môže vidieť, keď ste online. Používatelia hlásia rôzny stupeň úspešnosti tejto možnosti, takže si uvedomte, že môže, ale nemusí fungovať tak, že ľuďom zablokujete zobrazenie vášho online stavu.

Ako môžem znova zapnúť funkciu Naposledy videný?

Zapnutie je rovnako jednoduché ako vypnutie. Vo väčšine prípadov môže byť v poriadku, ak sa vám zobrazí stav Naposledy videný. S týmito jednoduchými krokmi ho však môžete vypnúť, kedykoľvek potrebujete byť na chvíľu nenápadní.

Pre iPhone:

  1. Otvorte ponuku „Nastavenia“ v aplikácii WhatsApp.
  2. Klepnite na „Účet“ a potom na „Ochrana osobných údajov“.
  3. V ponuke Ochrana osobných údajov klepnite na „Naposledy videné“.
  4. Vyberte publikum, ktoré si môže pozrieť váš stav prostredníctvom položky Naposledy videné.
Čítať:  7 stratégií digitálneho marketingu pre váš B2B branding Toolkit

Pre Android:

  1. V WhatsApp klepnite na „Menu“.
  2. Otvorte „Nastavenia“.
  3. Vyberte „Súkromie“ a vyberte „Naposledy videné“.
  4. Vyberte, komu chcete zobraziť váš stav Naposledy videný.

Pokojne ho zapnite a vypnite podľa potreby. Neexistuje žiadne obmedzenie, koľko alebo ako často môžete prepínať možnosť Naposledy videný.

Výhoda vypnutia naposledy videného na zariadeniach

Aj keď ostatní stále vidia, či píšete alebo ste online, stále existuje výhoda vypnutia funkcie WhatsApp Last Seen. Keď je zapnutá funkcia Last Seen, vo vašich chatových oknách sa bude zobrazovať, kedy ste mali naposledy otvorený WhatsApp. V spodnej časti každého rozhovoru je poznámka, napríklad „Naposledy online dnes o 14:30“. Ostatným tak poskytnete viac informácií, než by ste chceli, aby mali.

Keď ho vypnete, nebudete sa musieť báť, že sa niekto urazí, že ste boli online a neodpovedali ste na jeho chat. Tiež nebudete mať časovú pečiatku pri poslednom otvorení aplikácie, keď ste mali robiť niečo iné. Je to pekná funkcia, ale zároveň výborná, že sa dá vypnúť.

Prečo nemôžem vidieť naposledy videnú niekoho iného

Správa „Naposledy videná“ sa vám nemusí zobraziť v dolnej časti četu niekoho iného z niekoľkých dôvodov.

  • Možno ste vypli možnosť Naposledy videný. Ak je vypnutá, nevidíte ani naposledy videnú nikoho iného.
  • Môžu mať nastavenia ochrany osobných údajov, ktoré bránia zverejneniu informácií.
  • Nikdy predtým ste s nimi nehovorili.
  • Možno vás zablokovali.
  • Možno sa navzájom nemáte ako uložené kontakty. Ak chcete zobraziť položku Naposledy videná, musíte ich uložiť ako kontakt a musia si uložiť ako kontakt aj vás.
Čítať:  Nezvyčajné spôsoby, ako zvýšiť spokojnosť zákazníkov pre váš elektronický obchod

Nevýhody vypnutia funkcie Naposledy videné

Aj keď je skrytie vašej aktivity na WhatsApp niekedy užitočné, mali by ste vedieť, že jej vypnutie ovplyvňuje niekoľko ďalších vecí.

  • Ak si pre seba vypnete Naposledy videné, vypne sa to aj pre vaše kontakty. Preto nebudete môcť sledovať, kedy sú vaši priatelia na WhatsApp prostredníctvom funkcie Last Seen.
  • Ak ste práve online, neexistuje spôsob, ako skryť svoj stav na WhatsApp. Aj keď je funkcia Last Seen vypnutá, stále budete online.
  • Ak práve píšete, nemôžete skryť svoj stav WhatsApp. Každý, kto sa s vami zhovára, uvidí, že v tomto rozhovore píšete.

Ďalšie funkcie ochrany osobných údajov WhatsApp

Okrem vypnutia vašich pečiatok Last Seen má platforma ďalšie funkcie, ktoré sa vám môžu hodiť.

  • Môžete vybrať, ktoré kontakty uvidia váš profilový obrázok.
  • Môžete si vybrať, kto môže zobraziť vaše informácie v časti O mne.
  • Aktualizácie stavu môžu byť odopreté skupinám ľudí.
  • Môžete si vybrať, či sa pri otvorení rozhovoru vygenerujú potvrdenia o prečítaní. Uvedomte si, že prostredníctvom špecifickej ponuky chatu si ostatní používatelia môžu pozrieť informácie z vašej konverzácie a zistiť, ako dlho uplynulo, odkedy ste si diskusiu prezreli.
  • Môžete zabrániť tomu, aby si vás ľudia mohli pridať do Skupín.
  • Môžete stlmiť konkrétne kontakty zo správ aj z hovorov. Ak nechcete niekoho zablokovať, ale zároveň nechcete, aby sa vám o ňom zobrazovali upozornenia, jeho stlmenie je užitočnou alternatívou.
Čítať:  21 nápadov na príbehy na Instagrame + 5 odborných tipov pre viac zhliadnutí a zapojenie

Prispôsobiteľné nastavenia ochrany osobných údajov vám pomôžu prispôsobiť si aplikáciu WhatsApp podľa vašich preferencií. Nezabudnite, že ak vypnete možnosť, ako sú potvrdenia o prečítaní, nebudete dostávať potvrdenia o prečítaní ani od ostatných.

často kladené otázky

Ak bol kontakt naposledy videný nedávno, prečo neodpovedal na môj rozhovor?

To, že kontakt má nedávnu časovú pečiatku Naposledy videný, neznamená, že videl váš konkrétny rozhovor. Táto funkcia sleduje iba to, že majú otvorený WhatsApp, a môže byť dokonca otvorený na pozadí.

Kto môže vidieť moje posledné videnie, ak v nastaveniach vyberiem možnosť Všetci?

Aj keď to môže znieť, že vaše aktualizácie Last Seen môže zobraziť každý na svete, nie je to tak. Iba tí, ktorých ste si uložili ako kontakty, alebo ste im už predtým volali či poslali správu, môžu vidieť váš stav Naposledy videný a online.

Funkcia WhatsApp Last Seen

Našťastie prepnutie možnosti WhatsApp Last Seen je rýchle a pomerne jednoduché a umožňuje vám anonymitu, keď ju chcete. Používatelia možno túto funkciu ocenia, ale je tiež fajn, že máte možnosť ju vypnúť.

Pravidelne zapínate a vypínate funkciu Naposledy videný? Alebo je pohodlnejšie ho nechať vypnutý? Povedzte nám to v sekcii komentárov nižšie.

Nové Publikácie:

ODPORÚČANIE